REKLAMACIJE I POVRAĆAJ NOVCA

REKLAMACIJE I POVRAĆAJ NOVCA

REKLAMACIJE

Vamal Grupa je svesna vaših prava kao kupaca i posvećeni smo unapređenju vašeg poverenja kada je u pitanju kupovina putem Interneta. Zbog toga smo rešili da postupak reklamacije maksimalno pojednostavimo, kako bismo vam u što većoj meri olakšali posao.

Bitna napomena:
Svako oštećenje pri transportu, nagnječenja, nedostajanje nekih delova i eventualnu neispravnost nekog proizvoda, kao kupac ste dužni da prijavite u roku od 24h od prijema robe. Primljenu robu ste dužni da proverite po prijemu i ako je došlo do greške, potrudićemo se da je u najkraćem roku ispravimo. Ukoliko na proizvodu ima vidnih oštećenja u obliku pocepanih delova ili nagnječenja, savetujemo da takvu pošiljku ne preuzimate.

Neispravna roba

U slučaju neispravne robe molimo Vas da nam pošaljete mail sa naslovom REKLAMACIJA na marketing@proba.wh.rs/v kako bi naš agent za reklamacije u najbržem mogućem roku mogao da odreaguje na Vaš zahtev.
Vamal Grupa posluje u skladu sa zakonima Republike Srbije i poštuje prava svojih kupaca. Ukoliko je roba u garanciji, molimo da prvo proverite servisnu mrežu proizvođača. Ukoliko ste u bilo kakvoj nedoumici, slobodno nas kontaktirajte i dobićete konkretna uputstva kako da ostvarite reklamaciju. Naravno, molimo da čuvate originalna pakovanja.

Reklamacije na oštećenja u transportu

Veoma je važno da sva oštećenja u transportu, vidjliva na pakovanju proizvoda odmah prijavite kuriru koji vam isporuči robu. Svako oštećenje pri transportu, nagnječenja, nedostajanje nekih delova i eventualnu neispravnost nekog proizvoda kupac je dužan da prijavi u roku od 24h od prijema robe.
Ukoliko deluje da je proizvod oštećen (ili da nedostaju delovi), definitvno odbijte prijem pošiljke, i javite se nama, radi utvrđivanja daljih koraka kako biste dobili ispravan, neoštećen proizvod.
Ukoliko ste ipak primili pošiljku, a kasnije ste zaključili da je došlo do oštećenja u transportu ili da ste dobili proizvod:

  • koji niste poručili a nalazi se na računu
  • koji niste poručili a ne nalazi se na računu
  • koji ste poručili a ne nalazi se na računu
  • koji je oštećen
  • koji ne radi
  • koji podleže garanciji bez garantnog lista ili kome je istekao rok trajanja,

Obavezno sačuvajte originalnu ambalažu, u kojoj vam je pošiljka isporučena.

Molimo da slikate oštećenu ambalažu i proizvod, i sliku pošaljete na email adresu marketing@proba.wh.rs/v

Ako tokom instalacije ili prvog puštanja u rad utvrdite da je proizvod neispravan, potrebno je da nas odmah obavestite tako što ćete nas kontaktirati telefonom ili nam poslati mail sa opisom problema i vašim kontaktom.

Ipak sam se predomislio

Ukoliko niste zadovolnji nekim artiklom (iako se ne radi o kvaru), možete ga zameniti pod sledećim uslovima:

  • Da nije prošlo više od 14 dana od kako smo vam ga poslali
  • Da baterija nije formirana (moto baterije)
  • Da nam ga vratite nekorišćenog, u originalnom stanju, u orginalnoj ambalaži, sa svom propratnom dokumentacijom.

Potrebno je da doplatite razliku u ceni (ukoliko je ima) i poštarinu za ponovno slanje – kontaktirajte nas za uputstvo za uplatu telefonom ili na e-mail adresu marketing@proba.wh.rs/v
U tom slučaju dobićete od nas mogućnost da umesto vraćenog proizvoda dobijete neki drugi, po vašem izboru. Uveravamo vas da ćemo sve opravdane reklamacije prihvatiti i u zavisnosti od vaših zahteva vratiti novac, zameniti ili popraviti proizvod.

Pravo potrošača na odustanak od ugovora:

OBRAZAC ZA ODUSTANAK OD UGOVORA
OBAVEŠTENJE U SLUČAJU POVRATA ROBE U ZAKONSKOM ROKU
OBAVEŠTENJE O PRAVIMA I OBAVEZAMA POTROŠAČA

Dokumentacija koju šaljemo:
Račun i garanciju šaljemo uz proizvod. Ugovor o prodaji na daljinu I Obrazac za odustanak od ugovora i cenjenim kucima šaljemo putem e-mail-a u elektronskoj formi. Obaveštenje u slučaju povrata robe u zakonskom roku i Obaveštenje o pravima I obavezama potrošača možete naći na ovoj stranici sajta.
Iz navedenog razloga molimo cenjene kupce da pri popunjavanju porudžbenice obavezno unesu validnu e-mail adresu na koju će stići dokumentacija. Isporuku vršimo putem partnerskih kurirskih službi. Slanje prethodno navedene dokumentacie nastupa po dobijanju izveštaja kurirske službe da je roba isporučena na željenu adresu, u razumnom roku (do 48 sati nakon dobijanja potvrde od strane kurirske službe).

POVRAĆAJ NOVCA

Vamal Grupa će po prijemu vraćene robe, nakon konstatacije da je roba vraćena u nekorišćenom stanju i bez oštećenja, izvršiti povraćaj uplate novca koju je primio.
Povraćaj novca će biti izvršen na račun kupca. Potrebno je da nam kupac dostavi broj svog tekućeg računa u banci ili pošti i sredstva vraćamo na njegov račun. Rok za povraćaj sredstava je 14 radnih dana.