OPTIMA BATERIJE

OPTIMA BATERIJE - SPIRALCELL AGM TEHNOLOGIJA

OPTIMA, prvi visoko performansni AGM automobilski akumulatori, SPIRALCELL tehnologije koja je bila jedinstvena pre 40 godina kao i danas. Akumulator sa tri različite karakteristike, start, dual i stacionar, RED-YELLOW-BLUE TOP.
Ovi akumulatori zbog svoje jedinstvene konstrukcije i načina pakovanja (cilindar), omogućuju smanjen prostor kućišta što ih čini najsnažnijom i najdugotrajnijom baterijom u proizvodnji olovo kiselinskih baterija- akumulatora.
Legura čistog olova 99.99 Pb(olovo) livene rešetke legirane Ca, pozitiva i negativa uvijenih u AGM separatoru, smeštenih u cilindrične ćelije te povezanih u red čvrstim i jedinstvenim mostovima, daje joj dugotrajnu startnu i radnu sposobnost (prosečan životni vek, 10 godina i više).
Ovim načinom skladištenja dve ploče u jednom cilindru unutrašnji otpor je veoma mali a provodnost veoma velika, To bateriji daje karakteristiku, tako da je katakteriše kao bateriju u odnosu na svoju kapacitivnost duplo strujno startniju od svih konvencionalnih akumulatora.
Mala težina, mali gabariti, velika snaga daju joj mogućnost ugradnje u širokoj lepezi potrošača visokih zahteva.
Od najluksuznijih automobila preko jakih radnih mašina, kao i plovila (jahti) visokih strujnih i stacionarnih zahteva. Omogućava lepezu primene na sve što zahteva sigurno i bezbedno, bez mogućnosti curenja, ugradnja u bilo kom položaju, primena u auto industriji, poljoprivredi, medjunarodnom transportu, sistemima sigurnosti, avio saobraćaju, plovnim objektima svih modela i namena.
BATERIJE SIGURNOG NAPAJANJA, SVAKI DAN I SVUDA. OPTIMA BATERUIJE (RED-TOP YELLOW-TOP BLUE-TOP)

OPTIMA® REDTOP® baterije stoje spremne i čekaju da služe. Pružajući ogromnu snagu starteru u početnoj fazi pokretanja, REDTOP baterije imaju patentiranu SPIRALCELL TEHNOLOGIJU® i idealne su za aplikacije gde je početna snaga prioritet. Komercijalna poljoprivredna oprema i građevinska oprema su dva tržišta na kojima su OPTIMA REDTOP baterije postale veoma popularne. Naravno, odlično se snalaze i u vozilima za hitne slučajeve, generatorima i u ličnim automobilima. Ekstremno niska stopa samopražnjenja REDTOP-a znači da ga možete ostaviti netaknutog tokom dužeg vremenskog perioda, a da će i dalje pokrenuti vaš motor. A to može povećati produktivnost smanjenjem vremena održavanja i troškova popravke motora. Ali !!! OPTIMA® REDTOP nudi više od samo snažnog početka. Traje do tri puta duže i do 15 puta je otporniji na vibracije od ostalih baterija. Potpuno je zaštićen od curenja. Njegova SPIRALCELL TEHNOLOGIJA omogućava najmanji unutrašnji otpor od bilo koje olovne baterije na tržištu danas. Takođe ima mogućnost brzog punjenja za brz oporavak napona u kratkim ciklusima vožnje. Dakle, u osnovi ova baterija je čvrsta, jaka, snažna, pouzdana. Njena snaga i izdržljivost su osobine na koje se možete pouzdano osloniti.

OPTIMA® YELLOWTOP® Baterija sa dubokim ciklusom za teške uslove rada. Napravljena u SPIRACELL TEHNOLOGIJI, ova baterija je spremna da primi sve što imate i bori se protiv vibracija bolje od bilo koje druge baterije – do 15 puta je otpornija na vibracije od svih konvencionalnih olovo kiselinskih baterija. OPTIMA YELLOWTOP traje do tri puta duže od tradicionalnih baterija i garantovano će isporučiti neprekidno napajanje tokom celog ciklusa pražnjenja. Njegova snaga je čistija, sa većim izlaznim naponom od konvencionalnih baterija. Njegov kompaktan dizajn minimizira težinu i olakšava montažu u uskim prostorima. Potpuno je zapečaćen i otporan na prolivanje, veoma je otporan na ekstremne temperature i može se skladištiti tokom dužeg perioda. Potpuno je bez održavanja. OPTIMA® BLUETOP® Na vodi, ono što vas iznese mora da vas vrati nazad.

OPTIMA® BLUETOP® baterija isporučuje snagu na koju se možete osloniti. Njegova patentirana SPIRALCELL TEHNOLOGIJA znači više vremena rada, brže punjenje i do dva puta duži vek trajanja od tradicionalnih brodskih baterija. Posebno je napravljen da se nosi sa zahtevnim izazovima pomorskih aplikacija. OPTIMA ® BLUETOP baterija je potpuno otporna na prolivanje i ne zahteva održavanje. Lagana je i može se montirati praktično bilo gde i u bilo kom položaju. Preko 15 puta je otporniji na vibracije od drugih baterija, što je bitno u trupu čamca. Duže zadržava punjenje i brže se puni održavajući izuzetno niskom stopom samopražnjenja. A to može značiti i brži povratak u rad posle vansezone.
BLUETOP ® Duboki ciklus
OPTIMA BT DC 4.2 i BT DC 5.5 BLUETOP baterije su baterije dvostruke namene. Mogu se koristiti u bilo kom dubokom ciklusu (pomorski pribor, kućne aplikacije, trolling motor, pramčani potisnici) ili aplikacije za pokretanje.
BLUETOP SLI (pokretanje, osvetljenje, paljenje)
OPTIMA BT SLI 4.2 BLUETOP baterija je početna baterija. Iako možete da koristite bateriju dubokog ciklusa u bilo kojoj aplikaciji, početne baterije se mogu koristiti samo za pokretanje aplikacija.